måndag 5 april 2010

Var stolt över att vara katolik

Detta skriver Sam Miller, en framstående judisk affärsman i Cleveland i USA i en artikel (http://www.4marks.com/articles/details.html?article_id=2690) .

Litet utdrag:

Varför skulle tidningar bedriva en vendetta på en av de viktigaste institutionerna som vi har i dag i USA, det vill säga den katolska kyrkan?

Vet du att - den katolska kyrkan utbildar 2,6 miljoner studenter varje dag på kyrkans bekostnad vilket är 10 miljarder dollar, och samtidigt besparar de amerikanska skattebetalarna 18 miljarder dollar.

Katolska kyrkan har i USA 230 högskolor och universitet med 700.000 inskrivna studenter.

Den katolska kyrkan har en icke-vinstdrivande sjukhussystem med 637 sjukhus, som svarar för sjukhusvården av var femte person - inte bara katoliker - i USA idag.

Men pressen är hämndlysten och försöker på alla sätt hacka ner på kyrkan i USA.

• De har anklagat den katolska kyrkan för sjukdomen pedofili, vilket är lika oansvarigt som att skylla äktenskapsbrott på äktenskapets institution.

1,7% av det katolska prästerskapet funnits skyldiga till pedofili medan 10% av de protestantiska pastorerna har befunnits skyldiga till pedofili. Detta är inte ett katolsk problem.

Var stolt över att du är katolik

Detta skrivet av en jude i USA, vilket kan ge lite perspektiv på artikeln i SVD och även nu en artikel i DN där man korrigerar sig.

1 kommentar:

D sa...

Peter

När jag försöker läsa artikeln så kommer jag bara till en sida där det står "Service restricted from your location". :-(

Och när jag klickade på länken till Fr Longeneckers blogg i förra posten så gav min dator alla möjliga slags varningar ifrån sig och tyckte inte jag skulle gå dit. :-(